Vacatures

Vacatures van Surplus Welzijn

Vrijwilligers VoorleesExpress


De VoorleesExpress is een landelijk leesstimuleringsproject waarbij jonge kinderen twintig weken lang thuis worden voorgelezen. In Breda wordt het project uitgevoerd door Surplus Welzijn met ondersteuning van Bibliotheek Breda. Binnen de VoorleesExpress zijn er de volgende vrijwilligersfuncties:
Voorlezer
Voorlezers lezen de kinderen een half jaar lang voor, elke week op een vaste avond. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met je gezin kijk je hoe het voorlezen het beste past bij hun thuissituatie. We streven ernaar om het voorleesritueel bij een gezin te introduceren en de ouders de handvatten te geven om het na verloop van tijd zelf over te nemen. Je wordt gedurende dit half jaar goed begeleid en opgeleid om ervoor te zorgen dat het voorlezen voor iedereen een leuke en leerzame ervaring is. Voorlezers worden verwacht deel te nemen aan een workshop Interactief Voorlezen, die Bibliotheek Breda verzorgt.

Klik HIER voor de flyer.

Coördinator
Als coördinator ben je een belangrijke schakel in het project en begeleid je gedurende een half jaar gemiddeld vijf voorlezers en hun gezin. Samen bekijken jullie hoe het voorlezen bij de gezinssituatie past. Je gaat verschillende keren met de voorlezers mee naar hun gezin, organiseert bijeenkomsten voor de voorlezers en onderhoudt contact met hen. Hierin word je begeleid door de projectleider. Nieuwe coördinatoren worden verwacht deel te nemen aan de workshop Interactief Voorlezen én aan de Coördinatorentraining, die de projectleiding VoorleesExpress verzorgt. Deze data worden nog bekend gemaakt.

Klik HIER voor de flyer.

Aanmelden
Ben jij ouder dan 18 jaar? Heb jij affiniteit met kinderen? Heb je een passie voor (voor)lezen? Meld je dan aan als vrijwilliger via breda@voorleesexpress.nl of tel 076 522 32 20.

Er zijn regelmatig informatie- en intakebijeenkomsten voor kandidaat-vrijwilligers

Meer informatie is te vinden op de website van de VoorleesExpress: www.voorleesexpress.nl