Lawaai tegen ‘stille’ armoede

Vandaag, donderdag 17 oktober, is de jaarlijkse internationale dag tegen armoede.

Lawaai tegen ‘stille’ armoede
Vandaag, donderdag 17 oktober, is de jaarlijkse internationale dag tegen armoede. Ook in Oosterhout leven mensen onder de armoedegrens en dat is niet altijd zichtbaar. Daarom besteden we op zaterdagmiddag 19 oktober aandacht aan deze dag. We starten om half één met letterlijk veel lawaai op het plein bij de Bunthoef (Bloemenhof 2, Oosterhout) om aandacht te vragen voor ‘stille’ armoede. Wethouder Marcel Willemsen geeft het startsein voor deze actie. We willen natuurlijk zoveel mogelijk lawaai maken, dus kom zaterdagmiddag langs om half één en laat je horen!

Middag voor jong en oud in de Bunthoef
Na de opening is in de Bunthoef van alles te doen; activiteiten voor kinderen, bij de bingo en loterij zijn leuke prijzen (zoals een kappersbon, zwembadkaarten of fotoshoot) te winnen. Verder staan van verschillende organisaties en bedrijven (informatie)kramen en twee keer draait een documentaire over armoede: ‘Arm in Arm’. Na afloop van de documentaire is er gelegenheid om met elkaar te praten over de gevolgen van armoede.

Waarom lawaai?
Met ‘lawaai tegen stille armoede’ willen we aandacht vragen voor de armoedeproblematiek. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen op of onder de armoede grens. Zij moeten rondkomen van minder dan een minimaal inkomen en hebben niet genoeg geld om maandelijks de vaste lasten te betalen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Vaak gaat het ook om ‘stille’ armoede: het is meestal niet zichtbaar dat mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen of er geen geld is voor een maaltijd. Dit kunnen ook mensen zijn die een betaalde baan hebben, maar te weinig verdienen om van rond te komen.

 

 

Publicatiedatum: 17 okt 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn