Aanvragen mantelzorgwaardering Geertruidenberg 2019

Zorgt u voor een familielid, buur of goede vriend vanwege ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen? Doet u dit structureel, voor langere tijd en onbetaald? Dan bent u mantelzorger! De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en hun inzet voor hun familielid, vriend of buur. Als blijk van waardering reikt ze de mantelzorgwaardering uit. De waardering bestaat uit de keuze tussen een geldbedrag of een cadeaubon. Vanaf 2020 wordt de waardering op een andere manier ingevuld.

Voorwaarden

Voor de toekenning van de mantelzorgwaardering gelden een aantal voorwaarden. Zo moet er sprake zijn van intensieve, structurele zorg van minimaal acht uur per week en duur van minimaal drie maanden. Degene waar u voor zorgt, woont in de gemeente Geertruidenberg. Als deze persoon is overleden na 1 april 2019 mag u de waardering ook aanvragen.

Waardering aanvragen

Surplus Oosterhout verzorgt de administratieve verwerking en beoordeling van de mantelzorgwaardering. Wilt u de waardering aanvragen? Vul dan dit digitale formulier in: https://www.survio.com/survey/d/mantelzorgwaardering-geertruidenberg-2019. Wilt u toch een papieren versie ontvangen? Neem dan contact op met Surplus Informele Zorg via telefoonnummer 0162 748600 of kom langs op ons kantoor, Klappeijstraat 44a. U bent welkom op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur. Tot en met 31 december 2019 kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen.

Mantelzorger onder de 18 jaar?
Wonen er bij de zorgvrager in huis jongeren tussen de 12 en 18 jaar? Of zijn bij de situatie jongeren nauw betrokken? Zij zijn jonge mantelzorger en kunnen een bol.com bon aanvragen bij Surplus. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl en whatsapp/ telefoon 06-12054940.

Mantelzorgondersteuning

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnamen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Ook bent u van harte welkom op de mantelzorgdag op 12 of 13 november aanstaande. Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of neem contact op via het telefoonnummer 0162 - 748600.


Bekijk hier de flyer


Publicatiedatum: 2 okt 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn