Aanvragen mantelzorgwaardering Oosterhout 2019

Zorgt u voor een familielid, buur of goede vriend vanwege ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen? Doet u dit structureel, voor langere tijd en onbetaald? Dan bent u mantelzorger! De gemeente Oosterhout is trots op haar mantelzorgers en hun inzet voor hun familielid, vriend of buur. Als blijk van waardering reikt ze de mantelzorgwaardering uit. De waardering bestaat uit de keuze tussen een geldbedrag of een cadeaubon. Vanaf 2020 wordt de waardering op een andere manier ingevuld. Przeczytaj polską ulotkę tutaj

Voorwaarden

Voor de toekenning van de mantelzorgwaardering gelden een aantal voorwaarden. Zo moet er sprake zijn van intensieve, structurele zorg van minimaal acht uur per week en duur van minimaal drie maanden. Degene waar u voor zorgt, woont in de gemeente Oosterhout. Als deze persoon is overleden na 1 april 2019 mag u de waardering ook aanvragen. Zorgt u met meer mensen voor één persoon? Meerdere mantelzorgers (maximaal vier) ontvangen één geldelijke waardering. ‘Mantelzorger 1’ dient deze te delen met de andere mantelzorgers. Kiest u voor een cadeaubon dan ontvangt iedere mantelzorger een cadeaubon.

Waardering aanvragen

Surplus Oosterhout verzorgt de administratieve verwerking en beoordeling van de mantelzorgwaardering. Wilt u de waardering aanvragen? Vul dan het digitale formulier in: https://www.survio.com/survey/d/mantelzorgwaardering-oosterhout-2019. Wilt u toch een papieren versie ontvangen? Neem dan contact op met Surplus Informele Zorg via telefoonnummer 0162 748600 of kom langs op ons kantoor, Klappeijstraat 44a. U bent welkom op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur. Tot en met 31 december 2019 kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen.

Mantelzorgondersteuning

Surplus Informele Zorg biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnamen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Ook bent u van harte welkom op de mantelzorgdag op 9 november aanstaande. Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of neem contact op via het telefoonnummer 0162 - 748600.

Kijk voor meer informatie het onderstaande filmpje:


Read the flyer here in English.
Przeczytaj polską ulotkę tutaj


Bekijk hier de flyer.


Bekijk hier de flyer.

Publicatiedatum: 2 okt 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn