Lawaai tegen stille armoede Gemeente Oosterhout

Kom lawaai maken

Op zaterdagmiddag 19 oktober maken we lawaai tegen ‘stille’ armoede. Want ook in Oosterhout leven mensen onder de armoedegrens en dat is niet altijd zichtbaar. Om aandacht te vragen voor deze situatie starten we de middag om half één met letterlijk veel lawaai op het plein bij de Bunthoef. We willen natuurlijk zoveel mogelijk lawaai maken, dus kom zaterdagmiddag langs om half één en laat je horen! Dat mag natuurlijk ook samen met je (muziek) vereniging of kapel. Na de opening is in de Bunthoef voor jong en oud van alles te doen. En bij de bingo en loterij zijn leuke prijzen (zoals een kappersbon of fotoshoot) te winnen. Verder staan er van verschillende organisaties en bedrijven (informatie)kramen.

Waarom lawaai?

Met ‘lawaai tegen stille armoede’ willen we aandacht vragen voor de armoedeproblematiek. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen op of onder de armoede grens. Zij moeten rondkomen van minder dan een minimaal inkomen en hebben niet genoeg geld om maandelijks de vaste lasten te betalen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Vaak gaat het ook om ‘stille’ armoede: het is meestal niet zichtbaar dat mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen of er geen geld is voor een maaltijd. Dit kunnen ook mensen zijn die een betaalde baan hebben, maar te weinig verdienen om van rond te komen.

Internationale dag

Op 17 oktober is de jaarlijkse internationale dag tegen uitroeiing van armoede. Deze dag is in 1992 officieel erkend door de Verenigde Naties. In Oosterhout ‘vieren’ we deze dag twee dagen later op zaterdag 19 oktober. Neem voor meer informatie of vragen contact op met Surplus: 0162 748600 - info-oost@surplus.nl.

Bekijk hier de flyer.


Publicatiedatum: 8 okt 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep