Verwenzorgconcert 2019

Zorgaanbieders Surplus en Thebe, Betrokken Ondernemers Breda en CZ Fonds hebben een verwenzorgconcert georganiseerd voor 1.400 mensen die afhankelijk zijn van ondersteuning en zorg.

Breda -  Goede zorg bieden is de basis. Het leven nog mooier maken door iets extra’s te doen voor iemand; dat is verwenzorg. En is bedoeld om mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg, te verrassen met extra aandacht. Om die reden organiseerde zorgaanbieders Surplus en Thebe in samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda en het CZ Fonds op 10 september een feestelijk concert in het Chassé Theater in Breda voor hun bewoners en gasten met als thema: ‘Laat je betoveren’. Het concert werd (mede) mogelijk gemaakt door de betrokken organisaties, met steun van het bedrijfsleven in Breda, het orkest en de artiesten die optreden.

Aanleiding
Het 200-jarig bestaan van woonzorgcentrum Elisabeth (onderdeel Surplus), het 100-jarig bestaan van Thebe, het 10-jarig jubileum van Betrokken Ondernemers Breda en het 15-jarig bestaan van de CZ Verwenzorgprijsvraag was de aanleiding om de krachten te bundelen voor het organiseren van dit verwenzorgconcert. Tijdens het concert krijgen winnaars van de CZ Verwenzorgprijsvraag hun prijs uitgereikt.

Bekende artiesten
Aan het concert werkte bekende Nederlandse (volks)artiesten mee, waaronder Marga Bult en Frans Bauer. Het Symfonisch Collectief  (SymCo) Breda zorgt voor de muzikale omlijsting, met medewerking van de Bredase zangeres en zangpedagoge Natasja Hilverink.

Gasten
We wilde zoveel mogelijk zorgafhankelijke mensen en hun mantelzorgers verblijden met dit concert. Om die reden waren er ook gasten uitgenodigd van de collega-organisaties; ‘Koninklijke Visio de Blauwe Kamer’, Raffy, Amarant, Careyn en De Zonnebloem. En natuurlijk de winnaars van de CZ Verwenzorgprijsvraag van dit jaar.

Programma
De middag startte om 13.00 uur met de inloop en koffie/thee met iets lekkers. Omstreeks half 3 was het optreden van SymCo met Nastasja Hilverink. Vervolgens werden de CZ Verwenzorgprijzen uitgereikt en rond half 4 was Marga Bult aan zet. Tenslotte trad Frans Bauer op van 4 uur tot half 5.*

Betrokken Ondernemers Breda
Van Tilburg Bastianen (TB) viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. Om dit te vieren hebben zij de actie "Wens op Wielen" georganiseerd. De vestiging van TB uit Breda heeft een grote bijdrage geleverd aan het verwenzorgconcert. Zij hebben auto’s met chauffeurs ingezet om de bewoners in stijl van de locaties naar het Chassé Theater te vervoeren en weer terug. Verder stond de gasten een aantal sfeer verhogende verrassingen te wachten. Deze werden mede mogelijk gemaakt door Perfetti Van Melle en de Rabobank.

Verwenzorg en CZ Fonds
Het CZ Fonds geeft al 15 jaar 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Op die manier wordt aandacht aan al het goede in de zorg gegeven. Per gewonnen idee stelt het CZ Fonds € 800 beschikbaar. Dit jaar was het thema van de prijsvraag  'Wees eens aardig voor een ander! Een (verwenzorg)glimlach kost niets!' 

Publicatiedatum: 14 sep 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep