Word jij onafhankelijke cliëntondersteuner bij Surplus?

Mensen die in contact komen met de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), omdat ze een voorziening nodig hebben, raken soms verstrikt in een woud van regels, papieren, mogelijkheden en onmogelijkheden. Inwoners van Oosterhout hiervoor terecht bij vrijwilligers van de nieuwe dienst “Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning”. Ben jij de onafhankelijke persoon, die het een uitdaging vindt om kortdurend mensen te helpen hun weg te vinden binnen het sociaal domein? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Een onafhankelijk cliëntondersteuner denkt met iemand mee, helpt iemand zijn situatie op een rijtje te zetten en kan vervolgens de hulpvraag helder onder woorden brengen. Je geeft informatie over voorzieningen en ondersteuningsmogelijkheden en helpt bij het maken van keuzes hierin. Waar nodig bied je ook praktische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het maken van afspraken met instanties of het aanwezig zijn bij gesprekken.

Wie ben jij?

Ben jij empathisch, heb je een open houding, heb je respect voor anderen en kun je discreet omgaan met de privacy van anderen?  Durf je grenzen te stellen en kun je ook loslaten? Kun je goed luisteren naar wat de ander vraagt of zegt? Kun je relativeren en werk je graag met anderen samen? Kortom, beschik je over de juiste vaardigheden en heb je affiniteit met de WMO? Dan komen we graag met je in contact.

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger word je natuurlijk niet “voor de leeuwen gegooid”. Je krijgt een opleiding van twee dagen en ondersteuning van een beroepskracht. Je komt te werken in een fijn team (pool van vrijwilligers) en werkt nauw samen met professionele cliëntondersteuners. Als de vraag te complex of langdurig wordt, nemen zij het van je over.


Spreekt de taak van onafhankelijk cliëntondersteuner je wel aan en heb je per week 1 à 2 dagdelen beschikbaar om hieraan te besteden? Of heb je behoefte aan meer informatie?


Neem dan contact op met Surplus door een mail te sturen naar

info-oost@surplus.nl

of te bellen naar 0162-748600.


Publicatiedatum: 9 aug 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Groep