ZOMERschool 2019

Wilt u in de zomermaanden eens iets anders dan anders doen? Ga dan eens mee met één van de vele activiteiten, die de ZOMERschool-Oosterhout organiseert.

U kent de ZOMERschool nog niet? Dan wordt het tijd dat u eens met ons kennis maakt. De ZOMERschool werkt met vrijwilligers en wordt ondersteund door Surplus Welzijn.  In 1997 is de ZOMERschool voor het eerst van start gegaan met een bescheiden programma, dat nu is uitgegroeid tot een volwaardig programma met allerlei leuke, leerzame, informatieve en gezellige uitstapjes voor  actieve 50 plussers en dat ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs.

De activiteiten vinden dit jaar plaats van maandag 8 juli tot en met vrijdag 9 augustus 2019. Inschrijven kan vanaf  maandag 29 april tot en met  donderdag 30 mei 2019 middels het inschrijfformulier dat u in het ZOMERschoolboekje vindt, dan wel kunt downloaden en uitprinten van onze site: www.zomerschooloosterhout.nl Het programmaboekje verschijnt 29 april 2019.


Een kleine greep uit het aanbod van 2019:

Er zijn een 6-tal busexcursies en wel naar de Canisius stroopfabriek in Schinnen in combinatie met de Abdij van Rolduc; er is een bustocht naar de Broekerveiling, het jenevermuseum in Schiedam in combinatie met een rondrit in een historische tram door Rotterdam, een bezoek aan Schokland en Urk, bezoek aan de Blegny-mijn in combinatie met Maastricht en Poperinge en Ieper in België. Daarnaast zijn er ook diverse lezingen o.a. door historicus Bert Oudenhoven en ds. Tom Rijken. Er is een filmmiddag en een documentaire over de bevrijding van Brabant door de Polen. Er is een buffet diner, een high tea en een zomerse lunch in het programma opgenomen. Sportievelingen kunnen deelnemen aan het senioren bowlen of gaan fietsen met Josina of een golfballetje slaan tijdens een introductieles golf. Wat nog meer? Het IKEA distributiecentrum, de brandweer, ons jaren 50 dorp, stadswandelingen in Hoogstraten of Willemstad, de Buddharama tempel, de liberaal joodse synagoge in Tilburg, Museum de 8 van Chaam, Monument van Riel,  een smederij, Sophia's tuin, een klompenmaker, een bezoek aan een eendenkooi of lost u de moord op in de Boschpoort?

En dat is nog maar een kleine greep uit het aanbod dat dit jaar weer zeer gevarieerd is en dat u allemaal terug kunt vinden in het nieuwe boekje van de ZOMERschool, dat u o.a. kunt ophalen bij:

Surplus Welzijn – Klappeijstraat 44 – 4901 HE Oosterhout of het gemeentehuis, de VVV/bibliotheek en de activiteitencentra Dommelbergen,de Bunthoef en de Slotjes in Oosterhout. 

Het volledige programma kunt u ook bekijken via de website van de ZOMERschool:

www.zomerschooloosterhout.nl

Publicatiedatum: 25 apr 2019

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep