Buur voor Buur(T)

Voor ouderen (65+) en mensen met een beperking, die moeten rondkomen van een klein inkomen, is er vanaf nu hulp te krijgen bij alledaagse klusjes in en rondom het huis. Buur voor Buur(T) brengt vraag en aanbod bij elkaar van mensen die hulp nodig hebben en mensen die graag iets voor een ander willen doen in hun eigen buurt.

De meeste mensen willen graag zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Voor ouderen en mensen met een beperking kan het soms moeilijk zijn om bepaalde taken in en om het huis zelf te doen. Buur voor Buur(T) is een project van Surplus Welzijn en Woonstichting Etten-Leur (WEL) waarbij ouderen tegen een geringe vergoeding een vrijwilliger kunt inschakelen, voor woon-, zorg- en welzijnsdiensten. Voorbeelden zijn: hulp bij verhuizen, installeren en uitleggen van (elektrische) apparatuur, tuinonderhoud, klusjes in en rond het huis,boodschappen doen, hulp bij het koken, de “grote schoonmaak”, ramen zemen, strijken, maar ook ondersteuning van de mantelzorger, artsenbezoek en sociale activiteiten.Tijdens spreekuren kunt ouderen terecht om diensten aan te vragen en tegen een vergoeding van 5 euro een dienstencheque te kopen. De spreekuren vinden plaats in Gezondheidscentrum Kerkwerve (woensdag van 13.30-15.00 uur) en in Wijkgebouw de Gong (donderdag van 13.30-15.00 uur). Ook bezoek aan huis is mogelijk.
Contactpersoon van het project is Wilma Lugtenberg van Surplus Welzijn. Zij is te bereiken via tel. 076 501 64 50 of per e-mail: buurvoorbuurt@surpluswelzijn.nl.

Publicatiedatum: 15 nov 2011

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn