Informatie over veilig uitgaan in Breda Happy Ouders!

De kinderen voor het eerst op stap… en dan?! Wat komt hij of zij tijdens het uitgaan tegen en wat wordt er gedaan om uitgaan veilig en leuk te houden? Deze en nog meer vragen zullen een hoop ouders hebben op het moment dat hun kinderen voor het eerst gaan stappen. In maart kunnen ouders mee naar een speciaal Happy Hour en krijgen zij antwoord op al hun vragen. Deskundigen nemen de ouders op ludieke wijze mee naar de wondere wereld van het stappen. Het doel is de ouders bewust te maken van hun rol in de vrijetijdsbesteding van hun kind.

logo happy ouders

“Happy Ouders” is een project van verslavingszorginstelling Novadic-Kentron en Surplus Welzijn. Het project is bedoeld voor ouders uit Breda van wie de kinderen net 16 jaar zijn geworden of nog moeten worden. De start van het project vindt plaats op 21 maart in het hartje van het Bredase uitgaanscentrum. De horecagelegenheden die betrokken zijn bij dit project, zijn: café Oranje, café Janssen, bardancing Kerkplein, café Nachtwacht, bardancing Suyckerkist en discotheek Bash.
Ouders krijgen vier workshops aangeboden door de horeca, gemeente, beveiliging, politie, Novadic-Kentron en Helder Theater in de horecagelegenheden rondom de Vismarkt. In de workshops zullen de thema’s ‘V veilig uitgaan’ en ‘Alcohol, trends en opvoeding’ op een interactieve wijze aan bod komen.
De horecaworkshop laat zien wat de horeca doet om een uitgaansavond gezellig en veilig te houden. Aan bod komen de ervaringen met het uitgaanspubliek, het deurbeleid, welke huisregels de horeca hanteert en welke afspraken er met de gemeente en politie gemaakt zijn.
De workshop van de politie gaat vooral over de ervaringen tijdens de stapavonden en wat de politie doet om het stappen leuk te houden.
Novadic-Kentron geeft informatie over alcohol en gaat in op vragen over wat je als ouder kunt doen: welke afspraken maak je, in welke situaties kan je kind terechtkomen en wat doe je dan?
De gemeente geeft toelichting over het alcoholmatingsbeleid.
Helder Theater verzorgt een interactieve theatershow over alcohol, die ouders laat nadenken over hoe om te gaan met het alcoholgebruik van een puber.
De Happy Ouder avond wordt op gezellige wijze afgesloten in discotheek Bash onder begeleiding van de akoestische klanken van de band Zusjes Vissers van het jongeren popmuziekproject Popcorner van Surplus Welzijn. Tijdens de afsluiting kunnen ouders napraten en vragen stellen.
Ouders kunnen zich tot 16 maart aanmelden via www.happyouders.nl .De activiteiten vinden plaats op 21 en 28 maart. De avond zal om 19.30 uur van start gaan, waarbij de ouders in vier groepen ingedeeld zullen worden. Door middel van een rouleersysteem krijgen de ouders vier keer een presentatie.

Publicatiedatum: 16 mrt 2011

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn