Brakkenfestival on Tour ontvangt cheque

Brakkenfestival on Tour ontvangt cheque voor blije gezichten Het is feest voor de kinderen in Breda. Het Brakkenfestival, onderdeel van Surplus Welzijn, dat elk jaar in de eerste week van de zomervakantie ruim 6000 bezoekers bereikt, trekt de wijken in.

Brakkenfestival on Tour ontvangt cheque voor blije gezichten

Kinderen kunnen in hun eigen buurt samen genieten van de gezellige spelletjesmiddagen. Op de ‘Kerst-Inn’ in buurthuis Toma nam Marian Mathijssen, coördinator van het Brakkenfestival een cheque van 2.500 euro van het Rabobank Breda Coöperatiefonds in ontvangst voor de organisatie van ‘Brakkenfestival on Tour’.

Woensdag 15 december organiseerde het Brakkenfestival on Tour een Kerst-Inn in buurthuis Toma.
Het idee voor dit mooie initiatief zorgde voor een samenwerking tussen de buurthuizen Driesprong, Poelewei en Toma. De kinderen van de wijk Brabantpark genoten met volle teugen van de kerst-spelletjesmiddag. In samenwerking met MEE West-Brabant waren ook alle kinderen uit de wijk met een beperking uitgenodigd. Verschillen en culturen verdwenen. En het enthousiasme steekt aan. Niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers vonden elkaar op deze gezellige middag. Een groepje allochtone vrouwen die nieuwsgierig waren geworden door het mooie kinderwerk, hebben enthousiast als vrijwilliger meegeholpen.
Het Brakkenfestival on Tour gaat de wijken in zodat de kinderen dichtbij hun eigen vertrouwde omge-ving hun grenzen kunnen verleggen en nieuwe vrienden kunnen maken die net buiten hun straat of-wijk wonen. Ook kinderen die door hun beperking vaak niet buiten spelen of niet buiten komen bele-ven op deze manier een leuke middag met kinderen uit de wijk. Vaak ontstaan er leuke, nieuwe con-tacten.
Het coöperatiefonds van Rabobank Breda ondersteunt het Brakkenfestival on Tour. “Dat is het mooie van onze coöperatie”, zegt teamleider Cindy Hennekam. “Geen winst voor de aandeelhouders, maar winst voor de samenleving!”. Het fonds is er speciaal voor initiatieven die het economische, sociale en culturele leven verbeteren in Breda, Bavel, Galder-Strijbeek en Ulvenhout. Jaarlijks stort Rabobank Breda een deel van de nettowinst van de bank in dit fonds. Bijzonder aan het fonds is dat klanten die lid zijn van de bank bepalen hoe het geld uitgegeven wordt. Acht vertegenwoordigers van de leden-raad nemen plaats in de commissie en beoordelen vier keer per jaar de ingezonden aanvragen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.rabobank.nl/breda

Kinderen druk bezig tijdens het brakkenfestival

Publicatiedatum: 21 dec 2010

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn