Het regent prijzen en nominaties voor de VoorleesExpress

Op vrijdag 10 december hebben de vrijwilligers van de VoorleesExpress in Breda de Vrijwilligerspenning 2010 in de wacht gesleept.

De prijs werd uitgereikt door de wethouder Bob Bergkamp. Projectleider Olga Vrolijk heeft de vrijwilligers als groep aangemeld, om in het zonnetje te zetten. Met de vrijwilligerspenning wil zowel het gemeentebestuur als Breda-Actief haar bewondering en erkenning uitspreken voor het vele werk dat inwoners belangeloos uitvoeren voor Breda.
Er zijn in totaal 53 aanmeldingen voor de vrijwilligerspenning binnengekomen: 35 aanmeldingen voor de individuele penning en 18 aanmeldingen voor de groepspenning.
Al eerder, op 5 november, heeft de VoorleesExpress op een congres van Levende Talen een prestigieuze taalprijs in de wacht gesleept, namelijk het Europees Talenlabel 2010. Het Europees Talenlabel is een Europese prijs voor innovatieve talenprojecten. In Nederland organiseert het Europees Platform deze wedstrijd, in opdracht van het Ministerie van OCW.  De jury omschreef de VoorleesExpress als “een mooi, compleet en inspirerend project dat verdient te blijven groeien”.
De prijzen werden uitgereikt Ronald Giphart. Projectleider VoorleesExpress Breda was er samen met een collega van het Platform VoorleesExpress om de prijs in ontvangst te nemen. Ronald Giphart wijdde daags daarna zijn column in de Volkskrant aan de VoorleesExpress. 

Meer informatie over het project is te vinden op www.voorleesexpress.nl (locatie Breda) of via Olga Vrolijk, werkzaam als projectleider VoorleesExpress Breda bij Surplus Welzijn.

Publicatiedatum: 16 dec 2010

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn