Aanvragen mantelzorgwaardering Oosterhout

De gemeente Oosterhout wil ook dit jaar weer graag de vele mantelzorgers een blijk van waardering geven door middel van de uitgifte van een geldbedrag of cadeaubonnen.

De mantelzorgwaardering is bedoeld voor familieleden, vrienden of buren die gedurende een langere tijd structureel zorg/hulp bieden aan een thuiswonende en/of in een zorginstelling verblijvende zorgvrager, die woonachtig is in de gemeente Oosterhout. Mantelzorgers kunnen voor maximaal één zorgvrager een waardering ontvangen. Per zorgvrager kunnen 4 mantelzorgers aangemeld worden. Bekijk hier de folder over de mantelzorgwaardering.

Aanvragen
U kunt de waardering aanvragen tot en met 31 december 2018. Uitkeringen vinden eind januari 2019 plaats. Aanvragen van het aanvraagformulier is mogelijk via Surplus Informele zorg, die de administratieve verwerking en beoordeling uitvoert.
Een aanvraagformulier kunt u hier downloaden of ophalen en ingevuld ook weer aanbieden bij Surplus Welzijn, Klappeijstraat 44, 4901 HE Oosterhout, of aanvragen via T: 0162-748600 of M: mantelzorg.oosterhout@surplus.nl

Naast de mantelzorgwaardering kunnen mantelzorgers via Surplus Informele gebruik maken van verschillende vormen van mantelzorgondersteuning. Denk hierbij aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten, zoals deelname aan de Dag van de Mantelzorg, zie ook hieronder. Alle cursussen en workshops staan vermeld in de Nieuwsbrief, waarvoor men zich gratis kan abonneren bij Surplus Informele zorg. Overigens biedt Surplus Informele zorg ook begeleiding voor mantelzorgers en zorgvragers.

Publicatiedatum: 18 dec 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Groep