Dagen van de Mantelzorg Geertruidenberg een geweldige belevenis

De aanmeldingen voor het diner op donderdag 8 november liep storm en was binnen een mum van tijd al volgeboekt. Grandcafé ’t Bergsch Backhuys was de thuisbasis voor deze avond. Met diverse menu’s was er keuze genoeg voor iedereen.

Opvallend was dat er veel nieuwe (jonge) mantelzorgers aanwezig waren. Ook de overhand van het aantal mannen viel op.
Maar liefst 110 mantelzorgers zochten een plaatsje aan de vele tafels. Jammer dat er op het laatste moment nog afmeldingen waren (hier ontkom je niet aan bij dit soort activiteiten), maar van de andere kant positief voor mensen die op de wachtlijst stonden en alsnog uitgenodigd konden worden.

Al tijdens de opening was het smullen geblazen. Rond 18:00 uur opende wethouder Adriaan de Jongh het festijn met een welkomstwoord. Hierna was het de beurt aan sectormanager Anja Hartmans, die de gemeente namens Surplus Welzijn bedankte voor het mogelijk maken van deze happening.

Speciale gast op deze avond was yoga-docente “Yvonne”. Met diverse oefeningen zorgde zij voor een ontspannen sfeer. Het was sowieso al opvallend dat wildvreemde mensen snel in contact kwamen met elkaar. Voor de organisatie voelde dat goed. Een van de vele hoogtepunten deze avond was de verloting van een prachtige ring, die beschikbaar was gesteld door Juwelier Suus, voor de winnares een mooi aandenken aan deze fijne avond.

De avond werd rond 21:00 uur afgesloten met het uitreiken van een goodiebag, een flinke tas namens Albert Heijn Van Gameren die fors gevuld was met diverse waardebonnen namens van de lokale middenstand (Bakker vd Westen, Bibliotheek, Decorette, Gemeente GB, Kappers Express, Kaspers, Markfield, Mezzo, Rabobank,  ’s Veer, Smaakrijk Raamsdonk, Surplus, Top 1 Toys en
Typisch Renate) diverse informatiefolders en zelfs een stress-hartje.

Op vrijdag 9 november werd het 2e deel van deze dagen gehouden. Ook die vond plaats in Grandcafé ’t Bergsch Backhuys. Om 13:00 uur vond de aftrap plaats van een Luxe High Tea. Deze bestond uit een buffet van hartige, zoete warme en koude hapjes. Als afsluiter was er een heerlijk toetjes buffet en natuurlijks allerlei soorten thee.

Ook deze middag werd een mantelzorger blij gemaakt met een mooie ring. Yvonne, de yoga-docente zorgde voor ontspanning en had voor een ieder een inspiratiekaart.
Na een ontspannen middag keerden de mantelzorgers terug naar huis omdat de zorgtaken weer op hen wachtte.
 
Zorgt u ook structureel voor een familielid, vriend of buur in Geertruidenberg en heeft u zich nog niet aangemeld bij Surplus? Mogelijk bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt? Meldt u dan aan bij Surplus of breng deze uitnodiging bij een mantelzorger onder de aandacht.

Naast de Dag van de Mantelzorg verzorgt Surplus ook de Mantelzorgwaardering en organiseert door het jaar heen diverse ontspannen activiteiten en cursussen voor mantelzorgers.

Aanmelden kan bij Surplus Informele zorg via
E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of T: 0162-748600
Vermeld daarbij de naam, telefoon en adresgegevens of e-mail van uzelf en van de persoon waarvoor u de zorg hebt. Wellicht kunnen we u bij een volgende bijeenkomst

Publicatiedatum: 14 nov 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn