Mantelzorgwaardering 2018 kan aangevraagd worden tot en met eind december

De mantelzorgwaardering is bedoeld voor familieleden, vrienden of buren die gedurende een langere tijd, minimaal acht uur per week, structureel, minimaal drie maanden, zorg/hulp bieden aan een zorgvrager, die woonachtig is in de gemeente Geertruidenberg. De zorgvrager kan zowel thuiswonend als in een zorginstelling verblijven. De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in de gemeente Geertruidenberg.

De gemeente Geertruidenberg wil ook dit jaar graag alle mantelzorgers een blijk van waardering geven in de vorm van een geldbedrag of een cadeaukaart. De uitvoering daarvan zal eind januari 2019 plaatsvinden.

Naast deze mantelzorgwaardering kunnen mantelzorgers in Geertruidenberg via Surplus Informele zorg gebruik maken van verschillende vormen van mantelzorgactiviteiten. Denk hierbij aan diverse workshop, uitjes en de dagen van de mantelzorg. Doel van deze activiteiten is om mantelzorgers met elkaar in contact te brengen en ontspanning te bieden. Alle uitjes en workshops staan vermeld in de nieuwsbrief, waarvoor men zich gratis kan abonneren bij Surplus Informele zorg.

Daarnaast biedt Surplus Informele zorg ook ondersteuning aan mantelzorgers en zorgvragers door cursussen en begeleidingsgesprekken.

Zorgt u ook voor een medemens en wilt u dit jaar ook in aanmerking komen om door de gemeente gewaardeerd te worden, meld u dan aan bij Surplus.

Aanvragen van de mantelzorgwaardering of wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met Surplus, te bereiken via T: 0162 -748600 of E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl


Publicatiedatum: 15 okt 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep