Leer zingend Nederlands

Op zondag 9 september start van 10.00 – 12.00 uur bij Activiteitencentrum De Bunthoef de derde ronde van het project Leer zingend Nederlands. Dit project, een samenwerkingsverband tussen Surplus, h19 en mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, is bedoeld voor mensen met een andere etnische achtergrond dan de Nederlandse. Daarnaast zijn vrijwilligers die zingend willen ondersteunen van harte welkom. Doel is om samen te zingen en zo de Nederlandse taal en gebruiken op een andere, vaak toegankelijke manier, te leren.

Van 3 t/m 9 september is het De Week van de Alfabetisering (www.weekvandealfabetisering.nl) Een mooie week om weer te starten met ons project Leer Zingend Nederlands! Vanaf 9 september kunnen belangstellenden elf weken zondagochtenden bij De Bunthoef terecht om zingend Nederlands te leren. Van harte wordt iedereen van 0 tot 100 jaar uitgenodigd om met elkaar Nederlandse liedjes te zingen en zo onze taal al zingend te leren.

Werkwijze
Met mappen voorzien van tekst en afbeeldingen worden de teksten verduidelijkt. Twee docenten van h19, zang en accordeon of gitaar zullen de nummers voorspelen en zingen om ze vervolgens gezamenlijk te herhalen. Kinderliedjes, Nederlandse pop of volksmuziek, het gaat allemaal voorbij komen in een prettige mix.

Koffie
Halverwege de ochtend drinken we gezamenlijk koffie, thee of limonade. Dan is er ook tijd om met elkaar in gesprek te komen.
Deelname

Deelname aan dit project is gratis. Opgave is niet nodig. Ben je vrijwilliger, taalmaatje, kom mee! Samen zingen geeft plezier!

Tijd en plaats
Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2 in Oosterhout.
Zondagochtenden van 10.00u tot 12.00u op de volgende data:
9, 16, 23 en 30 september
28 oktober
4, 11, en 18 november
2, 9 en 16 december.

Vragen
Heb je vragen, bel met Maud Bakx  tel 0162748600 of mail naar maud.bakx@surplus.nl


Publicatiedatum: 6 sep 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep