Fietstocht en bezoek aan de Kersenhof in Raamsdonk was een schot in de roos

Op vrijdag 6 juli trok een flink aantal mantelzorgers (bijna 50) uit de gemeente Geertruidenberg op uitnodiging van Surplus naar deze kersenwalhalla. Opvallend was dat er veel nieuwe gezichten te zien waren, zowel mannen als vrouwen en ook de leeftijd was gevarieerd. Wethouder A. de Jongh was weer present, wat zeer gewaardeerd werd door de mantelzorgers.

Gezegend met schitterend zomerweer werden de gasten door Hubert en Janny welkom geheten met koffie/thee/sap en een vers ‘Kersenhofke’, de lokale lekkernij.

Nadat de eerste kersen van de dag genuttigd waren werd het prima verzorgde middagprogramma vervolgd met een foto-presentatie, omlijst met een zeer interessante uitleg door Hubert en Jannie over het bedrijf en de kersenteelt.
Aansluitend werd er met een heus treintje een rondleiding door de boomgaarden gemaakt. Dat treintje bleek geen luxe te zijn, immers de boomgaarden zijn behoorlijk uitgestrekt. Pyramideboompjes zo ver je ogen kunnen reiken. Uiteraard werden er tijdens deze tocht nog meer kersen verorberd! En alsof het nog niet genoeg was, kregen de mantelzorgers bij het afscheid nog een puntzak kersen mee voor onderweg of thuis.

Deze activiteit was een onderdeel van de Mantelzorgwaardering vanuit de gemeente Geertruidenberg.
Bent u ook mantelzorger, maar staat u (nog) niet ingeschreven bij Surplus? Meldt u dan alsnog aan zodat u voortaan ook dit soort uitnodigingen ontvangt.
Bel hiervoor naar Surplus Informele zorg T: 0162-748600 of E: mantelzorg.oosterhout@surplus.nl.
Wilt u wekelijks op de hoogte worden gehouden van ondersteuning, activiteiten en nieuws? Volg ons dan op Facebook of Instagram: @surplusinformelezorg.

Publicatiedatum: 13 jul 2018