Start cursus “Dementie en Nu” voor mantelzorgers

Zorgt u structureel voor een familielid met dementie? Eind augustus start er een nieuwe cursus omgaan met dementie voor mantelzorgers in activiteitencentrum de Slotjes in Oosterhout volgens het “Dementie en Nu” programma. Het programma informeert over zorgen voor iemand met dementie en zorgen voor uzelf als mantelzorger.

Over “Dementie en Nu”
Tijdens 10 bijeenkomsten worden de volgende onderwerpen besproken: de beleving van mensen met dementie, omgaan met zorg, omgaan met onbegrepen gedrag, financiën, veiligheid, hoe omgaan en communiceren met familie en omgeving en hoe communiceren met de persoon met dementie. Verder wordt ingegaan op de impact voor u als mantelzorger.
De contactbijeenkomsten worden ondersteund met een informatieboek en een online programma.

Wie, wat, waar
De bijeenkomsten vinden plaats vanaf 30 augustus op 10 donderdagochtenden van 10:00 uur tot 12:00 uur in activiteitencentrum Slotjes te Oosterhout. De cursus is geschikt voor iedereen die structureel zorgt voor een familielid met dementie. Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos.

Meer informatie
De cursus wordt aangeboden door Surplus informele zorg. Voor aanmelding voor de cursus, informatie over mantelzorgondersteuning, de mantelzorgwaardering of vrijwilligerszorg kunt u contact opnemen met via e-mail mantelzorg.oosterhout@surpluswelzijn.nl of telefoon 0162-748600.

Publicatiedatum: 13 jul 2018