Volop ontmoet, gegroet en gegeten op interculturele picknick

Afgelopen zaterdag kwamen veel Oosterhouters kennismaken met hun nieuwe stadgenoten tijdens een interculturele picknick. Perfect weer voor een kleedje op het gras op een prachtige locatie en veel bezoekers. Kortom een succesvolle ‘Meet, greet and eat’ in het Floralia Park.

Intercultureel
De interculturele ontmoeting was erg geslaagd. Terwijl de volwassenen kletsten en elkaar beter leerden kennen, gingen de jongeren naar het speelplein van Circusschool Oosterhout of luisterden naar een verhaal onder de boom van Theek5. Ook hoorden de bezoekers verschillende muzikale klanken. Met de deelnemers van Leer Zingend Nederlands van H19 zong iedereen uit volle borst mee met de Oerhollandse liedjes. Verder was er muziek van de  Syrische groep ‘Altorath aldemashke’ en zongen de Congolese vrouwen prachtige Afrikaanse liedjes. Bezoeker Ingvild is met haar twee kinderen op de interculturele picknick: “Ik vind het echt een hele leuke middag. Het weer zit mee en iedereen is vrolijk.” 

Horizon verbreden
De statushouders in Oosterhout worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers van Surplus Welzijn Oosterhout. Momenteel is het team op zoek naar vrijwillige versterking.
Bent u door deze vrolijke middag enthousiast geworden om te helpen en wilt  u  uw horizon verbreden? Neem dan contact op met de receptie Surplus via het telefoonnummer: 0162 748600.


Publicatiedatum: 25 jun 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep