Oosterhout: Word jij ook een Maatschappelijke Begeleider van een statushouder?

Ga je graag met mensen om? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Ben je sociaal en betrokken? Zou je statushouders graag op weg helpen? En…….heb je wat tijd over? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Maatschappelijke begeleider
In Oosterhout zijn 25 vrijwilligers actief vanuit het team maatschappelijke Begeleiding om Statushouders te begeleiden van huisvesting tot zelfredzaamheid. Dit betekent coachen, motiveren en stimuleren. Dit doen ze wekelijks op verschillende wijze: individueel begeleiden, spreekuur draaien of tolken.

Statushouders
Statushouders hebben een verblijfsvergunning en worden In Oosterhout een jaar lang ondersteund  via de Maatschappelijke Begeleiding Statushouders van Surplus.

Ondersteunen
Het team ondersteunt hen op het gebied van: financiën, huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en participatie. Ook help je ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk zodat jouw cliënt uiteindelijk zelfstandig kan functioneren binnen de maatschappij. Wij zijn dringend op zoek naar meer vrijwilligers die bereid zijn om een statushouder te begeleiden

Wij bieden
Je ontvangt uiteraard een basistraining en je leert van elkaar bij de supervisiebijeenkomsten en themaworkshops. De trajectbegeleiders helpen je bij de uitvoering en je komt in een leuk team van gemotiveerde mensen.

Meer informatie of aanmelden?
Lijkt het je leuk om maatschappelijk begeleider te worden of wil je meer informatie? Kijk eens op www.surplus.nl/oosterhout of neem contact op: Lita.kalle@surplus.nl of via 06 - 201 105 73

Publicatiedatum: 7 mei 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep