Dinsdag 20 februari start de cursus ‘Uitkomen met je Inkomen

Veel mensen vragen zich regelmatig af waar hun geld toch aan op gaat. Ze willen meer inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Voor hen is de cursus Uitkomen met je Inkomen bedoeld.

Omgaan met geld lijkt gemakkelijk. U ontvangt maandelijks uw inkomen, betaalt de rekeningen en daarnaast zijn er de grote en kleine dagelijkse uitgaven. Toch is omgaan met geld moeilijk en staat de bankrekening op rood terwijl de maand nog niet om is.
De cursus biedt u informatie, tips en hulpmiddelen om meer inzicht en grip te krijgen op uw inkomsten en uitgaven. Dat is handig voor zowel mensen die weinig te besteden hebben, als voor mensen met een ruimer budget. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- inkomsten en uitgaven
- jaarbegroting maken
- kasboek
- administratie op orde
- schulden voorkomen
- slimme bespaartips
- verleidingen weerstaan
- behaal je voordeel
- verzekeringen, sparen en lenen
- belastingzaken regelen

De deelnemers kunnen ook zelf onderwerpen aandragen, bijvoorbeeld: kinderen en geld; schulden oplossen; shoppen via internet.

Werkwijze
Voor de start van de cursus heeft iedere deelnemer een kennismakingsgesprek met de cursusbegeleider. U krijgt dan nadere informatie over de cursus en kunt vragen stellen. U kijkt samen met de begeleider of de cursus aan uw verwachtingen voldoet en of deelname zinvol is.

Tijdens de cursus is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. Zelf actief zijn is belangrijk. Mocht het u niet meteen zelfstandig lukken dan kunt u hulp krijgen van een budgetcoach.

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van twee en een half uur onder deskundige leiding. Na verloop van tijd is er een terugkombijeenkomst. We werken in groepen van maximaal 12 deelnemers. Er zijn GEEN kosten verbonden aan deze cursus.

1 Dinsdag 20 februari   9.30 – 12.00 uur
2 Dinsdag   6 maart   9.30 – 12.00 uur
3 Dinsdag 13 maart    9.30 – 12.00 uur
4 Dinsdag 20 maart   9.30 – 12.00 uur
5 Dinsdag 27 maart   9.30 – 12.00 uur

Aanmeldingen
Meld u via e-mail: burgeradviseur@surplus.nl of u bel met de trainer:
 06-20390873

Voor meer informatie neem contact op met de receptie van Surplus Welzijn, telefoon 0162-748600

 

Publicatiedatum: 1 feb 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep