BeweegSaam heeft nog plaats bij de zwemactiviteit!

Sportieve dagbesteding voor mensen met cognitieve problematiek


BeweegSaam is een vernieuwde vorm van dagbesteding in het zwembad, een beweegactiviteit in het water voor mensen met cognitieve problematiek. Onder supervisie van een gespecialiseerde beweeginstructeur en onder één-op-één begeleiding van studenten gaan deelnemers het water in om te bewegen. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk.

“Het zwemmen ervaart mijn man als prettig en “inspannend/ontspannend” en heeft enorme waardering voor de studentbegeleiders”

"Mijn moeder heeft vroeger altijd gezwommen en ze is ontzettend enthousiast dat ze nu weer mee mag doen met het zwemmen”

Wanneer: Elke donderdag is het zwemmen voor mensen met cognitieve problematiek
Tijd: 13:30 tot 15:30 uur of 14:00 tot 16:00 uurAanbod: Tijdens het zwemmen zijn studenten aanwezig die één-op-één begeleiding bieden aan de deelnemers. Bij het bad is een brede trap aanwezig om in het water gaan en een rolstoellift. Studenten begeleiden ook de deelnemers bij het aankleden en omkleden. Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen is er een koffiemoment in Brasserie de Warande waar we gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie/thee erbij.

Waar: Doelgroepenbad van Recreatieoord De Warande

Iets voor u of uw naaste?
Spreekt dit u aan of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met Aadje van Essen van Surplus. Aadje is bereikbaar via aadje.van.essen@surpluswelzijn.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij Aadje terecht op nummer 076 522 32 20.

BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout.

Publicatiedatum: 8 jan 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep