Van Verwondering tot Bewondering

Vele vrijwilligers bedankt in Den Hout

Onder de bezielende leiding van Lennie Koster en Petra de Kramer bedankte Surplus Informele zorg Oosterhout op donderdag 5 oktober de vele vrijwilligers door in Den Hout een goed georganiseerde dag aan te bieden.
Was het ’s ochtends nog erg stormachtig en viel er veel hemelwater, toen deze dag echt begon brak het zonnetje door, alsof het zo moest zijn.

Onder het genot van een glaasje (met inhoud) werd de Avenue-achtig ingerichte tuin aan de Achterstraat, en de daarin opgenomen veelvuldige kunstwerken in De Verwondering, beschreven en toegelicht door Arjan en Geertje, waarna een wandeling door die tuin vele oh’s en ah’s opleverde.

Nog behoorlijk onder de indruk vertrok het gezelschap vervolgens naar het hernieuwde eetcafé ’t Klosterke aan de Heuvel. Vier lange tafels vol vrijwilligers, en dan te bedenken dat meer dan de helft niet kon komen of anderszins niet aanwezig kon zijn, werden uitgenodigd om een strooptocht langs het rijkelijk gevulde lopend buffet te maken.

Tussendoor werd het gezelschap verrast door de komst van de manager Anja Hartmans die speciaal was gekomen om persoonlijk de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet op de vele fronten die Surplus Informele zorg biedt.

Deze bewondering bekrachtigde zij door alle vrijwilligers te betalen met een doosje pepermunten.

Het echte hoogtepunt moest toen nog komen, het extra in het zonnetje zetten van maar liefst 5 jubilarissen, in leeftijd variërend van zo’n 40 jaar tot 85 jaar.
Deze jubilarissen werden door de voor deze gelegenheid aanwezige mevrouw Odette uit het Water (het zogenaamde vergeten achternichtje van Beatrix) toegesproken en daarna geridderd in de Orde van Surplus.

Mevrouw Odette uit het Water geflankeerd door de jongste aanwezige jubilaris Mayke Korebrits en
de oudste Gradus Hendriks (85 jaar)

De jubilarissen op een rij:

Coen Gerrits
21 jaar vrijwilliger. Hij heeft de gehele geschiedenis van fusies en verandering mee doorgemaakt.

Lenny vd Weegen
21 jaar vrijwilliger. Zij heeft met haar rustige en verzorgde uitstraling al heel wat mensen geholpen en blij gemaakt. Of het nu in Oosterhout is of in Geertruidenberg; ze is er altijd voor de ander.

Gradus Hendriks
16 jaar vrijwilliger. Hij is erg bescheiden; voelt zich vooral betrokken bij de mantelzorger.

Mayke Korebrits
12 jaar vrijwilliger. Zij is de vliegende keep. Naast haar jonge gezin met 2 kinderen, doet zij ontzettend veel werk voor Surplus informele zorg. Op de foto heeft zij 2 onderscheidingen. Een van die twee hoort toe aan haar nu afwezige echtgenoot.

Antoine Verkooijen (echtgenoot van Mayke Korebrits)
12 jaar vrijwilliger. Hij is een kei in administratieve zaken. Heeft letterlijk de ‘postbusfobie’ mee helpen oplossen door samen met de cliënt te spitten in de chaos van administratie.

De jubileum-jaartallen zijn afwijkend aan normaal. De oorzaak hiervan is dat er nu een inhaalslag heeft plaatsgevonden.

 

Publicatiedatum: 12 okt 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep