BeweegSaam

BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout. Het is een vernieuwende vorm van dagbesteding die deelnemers met een cognitieve problematiek een combinatie biedt van sporten, bewegen, behandeling, revalidatie, cognitieve training en sociale activering in een omgeving met water en natuur.

Meerwaarde BeweegSaam
Deelnemers krijgen een individueel afgestemd programma aangeboden met een therapeutisch doel. Naast deelnemers die in zorginstellingen verblijven is het ook een geschikte activiteit voor mensen die nog thuis wonen. Op deze manier kunnen mantelzorgers een middag ontlast worden van hun zorgtaken. Indien nodig wordt voor vervoer gezorgd.

Programma sportieve dagbesteding:

  • Zwemmen
    BeweegSaam organiseert op Recreatieoord de Warande een speciaal zwemprogramma voor mensen met een cognitieve problematiek. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk.
  • Beweegprogramma (vanaf september)
    De deelnemers gaan hierbij onder begeleiding van een gespecialiseerde beweeginstructeur en met ondersteuning van studenten fysiotherapie en / of verpleegkunde de buitenlucht in om te bewegen volgens een passend programma. Bij minder mooi weer worden de activiteiten binnen gehouden.

Meer weten? Neem contact op met:
Aadje van Essen
Informele Zorg Surplus
Klappeijstraat 44a
4901 HE Oosterhout        
T: 0162-748600 
M: 06-12478641
E: Aadje.van.Essen@surpluswelzijn.nl