BeweegSaam

BeweegSaam is een vernieuwde vorm van dagbesteding in het zwembad, een beweegactiviteit in het water voor mensen met cognitieve problematiek. Onder supervisie van een gespecialiseerde beweeginstructeur en onder één-op-één begeleiding van studenten gaan deelnemers het water in om te bewegen.

Voor wie?
Heeft u moeite met onthouden of vindt u het lastig om op namen te komen? Dan kan dit komen door een cognitieve beperking. Beginnende dementie is een veel voorkomend probleem bij de deelnemers. Daarnaast zijn MS, Parkinson of restanten van een hersenbloeding voorbeelden van cognitieve beperkingen waar onze deelnemers last van kunnen hebben. Twijfelt u of u tot de doelgroep behoort? Neem gerust contact op.

Waarom?

  • We kunnen u helpen en deskundig begeleiden bij het zwemmen, waardoor u heerlijk kunt bewegen in het water. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk.
  • Bewegen kan bijdragen aan het vertragen van cognitief verval. Een belangrijke reden om actief te blijven!
  • Lukt het u niet meer om alleen in het water te gaan? Geen probleem. Wij werken samen met studenten uit de zorg die u 1-op-1 begeleiding bieden van de ingang tot in het zwembad.
  • BeweegSaam neemt de zorg over van uw mantelzorger, die daardoor de mogelijkheid heeft om iets voor zichzelf te gaan doen terwijl u van het water en de gezelligheid geniet.

Bekijk voor een impressie hier een filmpje van BeweegSaam.

"Mijn man ervaart het zwemmen als prettig en “inspannend/ontspannend” en hij heeft enorme waardering voor de studentbegeleiders"

Aanbod
Het zwembad beschikt over verschillende middelen zoals een mindervalidenlift en een luie trap om het water te betreden. Een rolstoel of rollator hoeft dus geen beperking te zijn.

Gezelligheid
Voorafgaand aan- of na het zwemmen verzorgen vrijwilligers een koffiemoment in Brasserie de Warande (Wilhelminakanaal Zuid 66 in Oosterhout) waar we gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie of thee erbij.

Vervoer
Het is de bedoeling dat u zelf naar het zwembad komt. Indien dit lastig is kunt u dit bij aanmelding aangeven, u krijgt dan informatie over vervoersmogelijkheden. 

Wanneer en waar?
Elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur bij het doelgroepenbad van Recreatieoord de Warande in Oosterhout. Er zijn twee zwemgroepen, u bent een half uur tot drie kwartier in het water. 

Iets voor u of uw naaste?
Wilt u uzelf of een naaste aanmelden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Aadje van Essen via telefoonnummer 0162 - 74 86 00 of 06 12 47 86 41, of via e-mailadres aadje.vanessen@surplus.nl 

BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout.

Bekijk hier de flyer van BeweegSaam.