Mantelzorgwaardering Etten-Leur

Op zaterdag 10 juni worden mantelzorgers verwacht bij aspergeboerderij de Santspuy voor een gezellige lunch en rondleiding. Deze activiteit maakt deel uit van het mantelzorgwaarderingsmenu van de gemeente Etten-Leur.

In de bosrijke omgeving bij Etten-Leur ligt asperge- en wijnboerderij "De Santspuy". Vanaf eind maart tot begin juli is het aspergeseizoen en tijdens deze periode worden er excursies gegeven waarbij  het aspergesteken en sorteren te zien is. Specifiek voor mantelzorgers is er een aantrekkelijk programma samengesteld.

Lunch
Om 12.30 uur worden de deelnemers verwacht voor de lunch. Daarna gaan zij zelf het veld in om te ontdekken hoe de asperges groeien en hoe dit gewas geoogst moet worden. Tijdens de wandeling door de aspergevelden krijgen de deelnemers  meer informatie over de geschiedenis en werkwijze van dit bijzondere bedrijf. 

Proeverij
Vervolgens wordt de aangrenzende  wijngaard bezocht waar de exclusieve Santspuy-wijn vandaan komt. Daar wordt ook nog een stokbroodje met aspergesalade en een wijntje geserveerd. En tot slot wordt dit leerzame en culinaire uitje  gezellig afgesloten met een proeverij van likeuren, port en advocaat. In het boerderijwinkeltje wordt een assortiment streekproducten aangeboden.

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering  is mogelijk via Surplus Informele Zorg
mantelzorg.etten-leur@surpluswelzijn.nl   / tel.076-5016450

 

Publicatiedatum: 18 mei 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Wonen, Surplus Groep