Trots op de kokkies van het Pluspunt Oud Gastel

Er schuiven dagelijks tussen de 20 en 25 mensen in het Pluspunt Oud Gastel aan voor de warme maaltijd. De menu’s worden opgesteld en klaargemaakt door een vrijwilligersteam. We eten met z’n allen in onze sfeervolle kapel.

In 2015 – met de moestuintjesactie van onze nationale grootgrutter– werd een idee geboren. Zou het niet mooi en lekker, gezellig en gezond zijn als we meer konden maken van onze dagelijkse warme maaltijd: meer samen met onze cliënten en bezoekers de maaltijd voorbereiden, meer inbreng van de kookkunsten van het vrijwilligersteam, meer vers, meer lokaal. Goede en gevarieerde voeding is belangrijk voor het welbevinden en de gezondheid van mensen en samen eten is gezelliger dan alleen eten.  We vonden dus dat er best wat beter kon rondom het eten.

Halverwege 2016 zijn we met elkaar de uitdaging aangegaan. Vers koken! Dat viel soms echt niet mee want we hadden een perfect op elkaar ingesneden systeem van inkopen en koken en dat is behoorlijk grondig overhoop gehaald. Met de inzet en de bereidheid van het vrijwilligersteam om, ondanks hun bedenkingen, ermee aan de slag te gaan zijn er een hoop hobbels genomen.  We zijn nog niet klaar. Maar we zijn intussen al hartstikke trots op het mooie resultaat dat we in 2016 bereikt hebben. 

Er zijn – in vergelijking met 2015 – een dikke duizend  maaltijden meer klaargemaakt.  Per dag wordt, naast de vers bereide soep en het toetje, tenminste 1 deel van het hoofdgerecht vers gemaakt. Vrijwilligers stellen deels zelf hun menu’s samen. We kopen op de markt, bij groenteboeren in de buurt en bij de lokale slager onze ingrediënten. We halen in het seizoen wat we kunnen oogsten uit onze eigen kleine moestuin. We doppen samen met cliënten en bezoekers bonen, maken rabarber, koken verse andijvie, stoven peertjes en  jassen de piepers. Vrijwilligers leren van elkaar en wisselen recepten uit.

Er wordt weer ècht gekookt en hartstikke lekker gegeten in het Pluspunt. Mensen beleven plezier aan de maaltijd. Héérlijk!

Wilt u een kijkje komen nemen? Dat kan! Kom gerust even langs of bel met coördinator Chantal Klatten.

Pluspunt Oud Gastel
Veerkensweg 13a
4751 CR  Oud-Gastel
T. 0165 - 511082

Publicatiedatum: 1 feb 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep