Informele zorg

Zorg je voor een ander en kun je daar hulp bij gebruiken? Zoek je iemand die jou kan ondersteunen? Surplus biedt hulp en ondersteuning op maat aan mensen die langdurig voor een ander zorgen (partner, ouder, kind of vriend). .

Deze ondersteuning wordt geboden door vrijwillige medewerkers die hiervoor veelal getraind zijn. Mocht u een ondersteuningsvraag hebben of u wilt ondersteuning bieden dan wordt op basis van de intake gezocht naar een match (koppeling vraag en aanbod ondersteuning)

Bij het soort ondersteuning valt te denken aan:

  • Mantelzorgondersteuning zoals respijt zorg waarbij iemand even de zorg overneemt zodat de mantelzorger een paar uurtjes iets voor zichzelf kan doen
  • Vrijwillige thuishulp, ondersteuning bij het huishouden of boodschappen doen
  • Buddyzorg/ vriendendienst: Ook als u zelf beperkt bent, bijvoorbeeld moeilijk de deur uit kan,  kunt u ondersteuning vragen bij het doen van leuke activiteiten zoals wandelen, theaterbezoek, winkelen, voorlezen en dergelijke.

    Kosten: Gratis

Of kom eens langs bij het Huis van de wijk bij jou in de buurt. Hier kunt je buurtgenoten . en / of lotgenoten ontmoeten.
Ook is er in Moerdijk een Alzheimercafe. Hier kunt u terecht met vragen en voor suggesties voor ondersteuning als u voor iemand zorgt die Alzheimer heeft of waarbij u Alzheimer vermoedt. .

Ook is het mogelijk uw vraag via WeHelpen te matchen om met iemand iets thuis te doen. (Zie WeHelpen.nl)

Contactgegevens
Kasteelweg 1
4761 BN Zevenbergen
0168 35 05 00

Vrijwilligers-loket1@surplusgroep.nl
Informelezorg.moerdijk@surpluswelzijn.nl
www.vrijwilligersmoerdijk.nl
WeHelpen.nl

Mantelzorgers on-line