De week van wehelpen.nl in de gemeente Moerdijk (26 sept - 1 okt)

In de week van 26 september zullen er in de hele gemeente activiteiten plaats vinden om wehelpen.nl te promoten. Een digitaal medium waarmee we maatschappelijke betrokkenheid in de gemeente Moerdijk kunnen stimuleren en tegelijkertijd een handige plek waar bewoners makkelijk het aanbod en de vraag van buurtgenoten en de vrijwilligersorganisaties kunnen vinden. Op deze manier levert WeHelpen ook een bijdrage bij ons in de buurt.

Maar wat is wehelpen.nl?
Het is een website voor het bieden, vragen en organiseren van informele hulp. Een gratis website waar je kunt zien wie er bij jou in de buurt om hulp verlegen zit. Waar je laat weten dat je het leuk vindt om b.v. met iemand te scrabbelen of vervoer zoekt naar de huisarts. Laagdrempelig, eenvoudig, eenmalig of voor een wat langere periode. En waar je zelf de regie houdt om elkaar te vinden. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen hun aanbod hier plaatsen, waardoor ze zichtbaarder worden voor alle bewoners van de gemeente Moerdijk.

Voor wie is WeHelpen bedoeld?
WeHelpen is er voor iedereen die een ander helpt of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en degene die best eens een keer een handje wil helpen of zelf een hulpvraag heeft. WeHelpen is bedoeld voor vrijwillige en kosteloze hulp. Voor de aangeboden hulp mag geen vergoeding worden gevraagd of gegeven. Iedereen kan zich aanmelden vanaf 16 jaar. Je kunt het aanbod of vraag tot op postcodeniveau bekijken. En in een andere stad, omdat je ouders daar wonen of een goede vriendin die wel wat hulp kan gebruiken. Ook kun je met familie en vrienden de hulp voor een dierbare organiseren met een gedeelde online agenda, bijvoorbeeld omdat deze met een gebroken been even wat extra hulp nodig heeft van een aantal mensen. Samen helpen dus. Nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier!

Om wehelpen.nl bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen zal er in deze actieweek o.a. in iedere kern een informatiebijeenkomst of informatiemoment zijn over wehelpen.nl. De sociaalwerkers van Surplus zullen de verschillende dorpstafels informeren.  De jongerenwerkers gaan bij de Tune-Inn’s aan de slag. Ook bedrijven, organisaties, scholen en bewoners zullen geïnformeerd worden in deze actieweek.

Op www.wehelpen.nl en https://www.wehelpen.nl/wat-is-het/veelgestelde-vragen/ vind je veel informatie over WeHelpen. Neem hier gerust een kijkje.

Begin september wordt via lokale en social media, nieuwsberichten en dergelijke, concrete informatie over deze actieweek verspreid. Doe jij ook mee?

Publicatiedatum: 16 aug 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn