Na een ingrijpende opname in het ziekenhuis

Liesbeth (74) en Henk (75) wonen sinds vijf jaar in een appartement boven het Pluspunt de Wisselaar in Breda. Na een ingrijpende opname van Liesbeth in het ziekenhuis, kwam het echtpaar in contact met wijkzuster Willemijn.

Praktische zaken
‘Willemijn kwam bij ons thuis en hielp met praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de medicijnen in een vakjesdoos te doen zodat ik wist welke pil ik op welk tijdstip moest innemen’ vertelt Liesbeth. Met wat hulpmiddelen en adviezen van de wijkzuster kon Henk zijn vrouw zelf verder verzorgen.

Persoonlijk contact
Wijkzuster Willemijn kwam regelmatig langs om te kijken hoe het ging. ‘De wijkzuster houdt hier op het Pluspunt wekelijks spreekuur, schuift aan bij het koffiedrinken op maandag en kent zo alle bewoners uit deze flat. Ze haalt ook eenzame mensen uit de wijk naar hier om koffie te drinken of te laten deelnemen aan de wekelijkse lunch, het koor of de handwerkclub’ aldus Liesbeth. ‘Het is fijn dat de wijkzuster er is. Voor ouderen die niet met computers overweg kunnen is zo’n persoonlijk contact met iemand die een luisterend oor biedt, erg waardevol.’ Willemijn is inmiddels opgevolgd door wijkzuster Iris.

Publicatiedatum: 14 jul 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep