Nieuwe schalen Tafeltje Dekje

Sinds eind februari 2012 is gestart met het verpakken van maaltijddoosjes op klantniveau ten aanzien van de extramurale maaltijden.In de volksmond ook wel bekend als de Tafeltje Dekje maaltijd. Sinds de uitlevering volgens dit nieuwe systeem bestaat de mogelijkheid voor iedere klant om tweemaal per week beleverd te worden en toch voor een volledige week aan maaltijden (indien gewenst inclusief voor- en nagerechten) te leveren.

Bij het ingaan van deze wijzigingen zijn destijds alle klanten voorzien van een porseleinen dekschaal waarin de maaltijden aan tafel gepresenteerd kunnen worden. Ook nieuwe klanten zijn vanaf die periode (kostenloos) voorzien van een dekschaal. Gezien de veranderingen in de markt was het volgens Pieter Couwenbergh, hoofd voedingsdienst, echter nodig om dit te herzien; "in het verleden bleven onze Tafeltje Dekje klanten gebruik maken van dit product tot aan opname in een woonzorgcentrum ofwel tot het eind van hun leven.

De laatste jaren zien we echter steeds meer wisselingen in ons klantenbestand waarbij mensen minder maaltijden per week afnemen, meer "shoppen" onder verschillende aanbieders (als de supermarkt en de slager op de hoek) of klant zijn voor een tijdelijke periode (bijv. tijdens een revalidatietraject). Aangezien de marges op dit product zeer minimaal zijn zien we dat het zo nu en dan financieel gezien onverantwoord was om een schaal ter waarde van 15,- euro  te verstrekken bij een beperkte periode van afname.

We hebben dan ook besloten om de schalen pas kosteloos te verstrekken na een bepaalde periode van deelname en daarbij enkel aan klanten welke tenminste 4 dagen per week mee eten. Uiteraard kunnen de schalen ook gekocht worden tegen een gereduceerd tarief voor klanten die hier graag gebruik van willen maken maar niet voldoen aan de voorwaarden.Voor de nieuwe schalen is gekozen voor een bedrukte variant, mochten klanten toch stoppen na verstrekken van de maaltijdschaal hebben we tenminste nog een leuke reclame-uiting op tafel staan met de koffiekoekjes bijvoorbeeld".

Kent (of bent) u ook iemand die graag gebruik zou maken van de maaltijdenservice? Vraag via het contactformulier  uw proefmaaltijden aan of bel met onze Klantenservice via T 0168 - 33 18 26.


Publicatiedatum: 14 okt 2015

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus GroepKeurmerk