Het Appeltje van Oranje bekroont bijzondere ontmoetingsruimtes in zelfbeheer

Onder het motto ‘Samen zelf doen’ zoekt het Oranje Fonds naar reeds succesvolle, bijzondere ontmoetingsruimtes in zelfbeheer, waarbij het bestuur, beheer en de programmering in handen zijn van vrijwilligers. Graag zetten we deze initiatieven dit jaar in de schijnwerpers en bekronen wij het zelfbeheer en de inzet voor elkaar met een Appeltje van Oranje. Gemeente Moerdijk ondersteunt dit initiatief van harte.

Voorbeelden
Voorbeelden van ontmoetingsruimtes in zelfbeheer zijn: dorpshuizen-nieuwe-stijl, buurtsupers en informele zorginitiatieven. Accommodaties die meer dan alleen onderdak bieden aan het lokale verenigingsleven en waar men zelf activiteiten organiseert voor een brede doelgroep mensen. Voor ons is de inzet van vrijwilligers hierbij van groot belang, maar ook dat initiatief onderscheidend en vernieuwend is.

Appeltje van Oranje
Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs voor initiatieven die op een succesvolle wijze in verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,=. In mei 2016 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de prijs uit.

Aanmelden
Kent u zo’n ontmoetingsruimte binnen uw gemeente? We stellen het zeer op prijs als u de vertegenwoordigers wilt attenderen op ‘Samen zelf doen’. Zij kunnen hun initiatief aanmelden tot uiterlijk 25 september 2015 via: www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Publicatiedatum: 15 sep 2015

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep