Uitreiking Krachtenbundel

Op donderdag 3 september werd in Pluspunt Serena de krachtenbundel van West-Brabant uitgereikt. Deze krachtenbundel staat vol met verhalen van kwetsbare mensen uit de maatschappij, die op een of andere wijze hun eigen kracht hebben gevonden. Ook Surplus staat in de krachtenbundel met dit verhaal.

Wethouders en clienten tijdens de uitreiking

Wethouders nemen bundel in ontvangst
Op donderdag 3 september namen wethouders Peter van der Ven (Werkendam), Paula Jorritsma (Woudrichem), Hugo Polderman (Roosendaal) en Mark van Oosterhout (Drimmelen) de Krachtenbundel in ontvangst, met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. Tijdens de feestelijke uitreiking krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd, vorm gegeven en gedrukt door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigde de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel.
 
Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.500 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten Werkendam, Drimmelen, Roosendaal en Woudrichem verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel.

Andere organisaties
Naast Surplus staan ook de volgende organisaties met een verhaal in de krachtenbundel: AMO actieve opvang, Autimatch, SDW, MEE West-Brabant, Focal Meditech, ATEA-groep, Thebe en De Riethorst Stromenland.

 

klik hier voor het verhaal van Surplus.

Publicatiedatum: 8 sep 2015

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep