Over informele zorg

Wij zijn in diverse gemeenten in West Brabant actief. De consulenten mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg zijn goed bekend in deze regio. Heeft u hulp of ondersteuning nodig in uw thuissituatie? Of zorgt u voor iemand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Werkwijze
Heeft u een hulpvraag? Of bent u mantelzorger? Onze consulent bespreekt samen met u wat uw wensen en behoeften zijn ten aanzien van de ondersteuning. Daarna zoekt de consulent indien gewenst een passende vrijwilliger. Voor onze diensten heeft u geen indicatie nodig en u hoeft ook geen eigen bijdrage te betalen.

Mantelzorgondersteuning
Zorgt u naast uw dagelijkse bezigheden voor een oudere, langdurig zieke of naaste met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De combinatie van werk, gezin en zorg kan een zware belasting zijn voor u. Onze consulenten geven u persoonlijk advies, directe ondersteuning en bieden een luisterend oor. Niet iedere situatie is hetzelfde, daarom is maatwerk in advisering van belang. De consulent kan u bijvoorbeeld helpen om de juiste weg te vinden in de wirwar van regels en instanties. Heeft u problemen om zorg en werk te combineren? De consulent informeert u over de wettelijke verlofregelingen en kan bemiddelen tussen werkgever en werknemer.

Vrijwilligerszorg
Vrijwilligers van Surplus zijn een aanvulling op de professionele zorg. Het betreft dus geen medische verzorging, maar persoonlijke aandacht, coaching, advies en ondersteuning. We maken gebruik van een grote pool van vaste vrijwilligers. De consulent zoekt de juiste match en zorgt ervoor dat de vrijwilliger en degene die hulp nodig heeft gekoppeld worden. Ook daarna blijft de consulent aanspreekpunt voor vragen en afspraken en houdt deze in de gaten of de vrijwilliger na verloop van tijd nog passend is.

klik hier voor onze folder