Muziekgeluk bij de Meeshoeve

Woensdag 3 juni vond er een geslaagde familie-avond plaats bij de Meeshoeve. Alle mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers kwamen bijeen. De familie-avond vond voor de 3e keer plaats

Deze avond stond in het teken van muziek en daarvoor werd er een gastspreker uitgenodigd. Ignar Rips van alzheimermuziekgeluk.nl hield een inspirerende lezing over wat muziek kan betekenen voor mensen met Alzheimer en Parkinson. Ignar heeft jaren lang, samen met zijn vader, gezorgd voor zijn dementerende moeder. Tijdens deze periode kwam hij er achter hoe belangrijk muziek is. Het geeft rust, plezier en een gevoel van geluk. Daarnaast zorgt het voor geborgenheid en verlicht het de taken van de mantelzorger.

Om dit voor iedereen toegankelijk te maken geeft Ignar een vijf stappenplan ontwikkeld waarmee iedereen ‘muziekgeluk’ kan geven aan mensen met Alzheimer of Parkinson. Tijdens de lezing liet Ignar filmpjes zien waarin mensen ‘muziekgeluk’ lieten zien door samen te dansen, zingen en bewegen.

De lezing werd door de aanwezigen als erg positief ervaren, het gaf zeker tips en handvatten om in de thuissituatie en op de Meeshoeve mee aan de slag te gaan. Kortom een geslaagde familieavond waar we met veel tevredenheid op terug kijken met elkaar!

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Ignar en zijn ‘muziekgeluk’, kijk dan even op zijn website; www.alzheimermuziekgeluk.nl

Publicatiedatum: 8 jun 2015

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep