Brainstorm Onder Ons

Onze collega’s Els Meeuwisse, Judith van Hoof en Wouter van der Wilden gaan de Brabander een beeld van hun werk geven. Want binnenkort schitteren zij in het programma Onder Ons van Omroep Brabant. Nu zijn we nog druk met voorbereidende gesprekken. Wat is interessant voor de kijker? Hoe denkt de filmmaker daarover? Filmmaker Wilma Rekkers deelt ons enthousiasme. Zij start volgende week met het filmen van wijkzuster Els in Fijnaart.

Onder Ons
Onder Ons is een programma waar aandacht is voor wat ons in Brabant bezig houdt. En wat het betekent voor de mensen die erbij betrokken zijn. En met aandacht voor het persoonlijke verhaal. Onze brainstormmeeting maakt duidelijk dat we de breedte van het vak willen laten zien; de klant, huisarts, mantelzorger, kruisvereniging, bijscholingscursus, kosten, betrokken organisaties, verschil met de thuiszorg, het team van deskundigen, huiskamerproject, dagverzorging, enzovoorts. Kortom, genoeg ideeën voor een interessante tv-serie.

Wijkzuster
Wie kent niet de wijkzuster van vroeger, die op haar Solex rondreed in de wijk? Ze was de oren en ogen van de buurt en kende iedereen. De wijkzuster is terug! Een vertrouwd concept in een nieuw jasje. Ze kijkt met een helikopterblik verder dan alleen de zorgvraag en betrekt de omgeving. De klant heeft altijd de regie. De wijkzuster is een belangrijke verbindende factor in de wijk. Zij komt soms binnen waar de deur voor anderen gesloten blijft. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de wijkzuster de overheid besparingen oplevert en, nog belangrijker, dat klanten tevreden zijn en de sociale cohesie in de wijk toeneemt. De wijkzuster verbindt!


 

  • wz ob cecile.jpg
  • wz ob discussie vanaf els 2.jpg
  • wz ob discussie vanaf wilma.jpg
  • wz ob els.jpg
  • wz ob judith.jpg
  • wz ob wilma rekkers.jpg
  • wz ob wouter.jpg

 

Publicatiedatum: 13 jan 2014

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep