Eén online marktplaats voor hulp en zorg in Breda

www.zorgvoorelkaar.com

Veel mensen die hulp nodig hebben vinden die in hun eigen omgeving, bij familie, buren of kennissen; maar dat is niet altijd mogelijk of voldoende.
Er zijn vele vrijwilligers en organisaties in Breda die hulp kunnen bieden, maar het vinden van passende hulp is niet altijd eenvoudig. Bredase vrijwilligersorganisaties hebben de handen in elkaar geslagen: met ingang van 10 september is er één telefoonnummer voor hulp en zorg in Breda. Ook is er een online marktplaats voor hulp en zorg. Beide werken onder de naam Zorgvoorelkaar.

Eén telefoonnummer
Via het nieuwe telefoonnummer is de in Breda beschikbare hulp gemakkelijk te vinden. Het kan gaan om praktische hulp: klusjes, vervoer, administratie bijhouden. Of om sociaal contact: huisbezoek, een maatje, individuele ondersteuning.
• Heeft u hulp nodig en weet u niet waar u die kunt vinden?
• Bel T (076) 762 04 33 of mail  breda@zorgvoorelkaar.com 
• Een vrijwilliger die hier speciaal voor geschoold is, bekijkt samen met u welke organisatie het best en snelst kan helpen en welke organisatie uw voorkeur heeft.
• Als er iemand gevonden is die u gaat helpen, maakt u zelf verdere afspraken met hem/haar over de hulp die u nodig heeft.
Het telefoonnummer is niet een nieuwe organisatie erbij, het is een handige extra mogelijkheid om snel passende hulp te vinden.
Kent u zelf een organisatie en krijgt u daar graag hulp van, dan kunt u natuurlijk direct bellen met die organisatie.

Zelf online vrijwilliger vinden
Liever online hulp zoeken?
• Ga naar www.zorgvoorelkaar.com Dit is een landelijke site die per woonplaats vraag en aanbod in de buurt met elkaar in contact brengt.
• Zoek gemakkelijk zelf online een vrijwilliger die de hulp biedt die u nodig heeft.
• En/of biedt u aan om hulp te bieden als vrijwilliger.
• Ook professionele hulp is te vinden op deze site.

Samenwerking
De vrijwilligersorganisaties die samenwerken achter het centrale telefoonnummer zijn: Humanitas, Rode Kruis afdeling Breda e.o., Zonnebloem, HOOM, ANBO, KBO, PCOB, Michaëlparochie, Breda-Actief, Stib, BCG en WIJ. Zorgvoorelkaar.com is de online-partner. Overigens wordt met professionele organisaties zoals maatschappelijk werkers, wijkverpleegkundigen en wmo nauw samengewerkt. De vraag naar vrijwillige hulp zal de komende jaren toenemen: meer mensen blijven langer zelfstandig wonen. In Breda is het laatste half jaar een beweging ontstaan onder de naam Zorgvoorelkaar die voorop loopt in Nederland. Vrijwilligers, beroepskrachten en iedereen in Breda die mee wil doen, zorgen er samen voor dat mensen de hulp en zorg ontvangen die zij nodig hebben, en dat zij er zelf aan kunnen bijdragen.

Klik hier voor de folder Zorgvoorelkaar

Publicatiedatum: 17 dec 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn